Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016



ΕΔΩ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝΔΡΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΑΥΡΟΓΕΝΗ




Το πρώτο περιλαμβάνεται στο βιβλίο GRANDES FAMILLIES DE GRECE του Mihail Dimitri Sturdja και αρχίζει από το Δημήτριο Mαυρογένη από τη Βαμβακού Λακωνίας, περί το 1700,


Παιδί αυτού είναι ο Εμμανουήλ, ο γενάρχης των Κρητικών Μαυρογένη, όπως φαίνεται στο δένδρο.

Από περαιτέρω έρευνα, από την Ιστορία Κρήτης του Βασιλείου Ψιλάκη, έκδοση εις τα Χσνιά Κρήτης το 1909, όπου υπάρχει και η μαρτυρία του Αποστόλου Μαυρογένη, δισέγγονου του Εμμανουήλ, αλλά και από το βιβλίο του THEODORE BLANCARD : LES MAVROYENI HISTOIRE DORIENT, Εκδοση 1909, τόμοι2 Εθνική βιβλιοθήκη α/α ΒΕΙ 144, και από το βιβλίο ΛΑΚΚΟΙ ΚΑΙ ΛΑΚΚΙΩΤΑΙ του Αχ. Σκουλά έκδοση 1961 προκύπτει ότι ο Εμμ.Μαυρογένης του Δημητρίου είναι ο γενάρχης των Κρητικών Μαυρογένη.
Από τα αναφερόμενα στο βιβλίο του Αχ.Σκουλά και σχετικές πληροφορίες μου προέκυψε το δεύτερο δένδρο που αφορά τους απογόνους του Εμμ. Μαυρογένη.
Από προσωπική έρευνα και πληροφορίες προέκυψε το τρίτο δένδρο που αφορά τους απογόνους του Βασιλείου Μαυρογένη του Σταματίου ο οποίος ήταν και ο παππούς μου.



ΠΡΟΣΟΧΗ για να δείτε σε μεγέθυνση τα γενεαλογικά δένδρα κάνετε κλικ στην αναγραφόμενη διεύθυνση, download, άνοιγμα και από εδώ μπορείτε ή να εκτυπώσετε ή να μεγαλώσετε την εικόνα ώστε να είναι απολύτως ευκρινής



Α. ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝΔΡΟ ΚΑΤΑ ΣΤΟΥΡΝΖΑ
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 







Β। ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝΔΡΟ ΚΑΤΑ ΑΧ।ΛΛΕΑ  ΣΚΟΥΛΑ ΟΙ ΛΑΚΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΚΚΙΩΤΑΙ
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ








Γ। ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝΔΡΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΑΥΡΟΓΕΝΗ ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου